Tekst objavljen: 19.03.2015 10:56        


Međunarodni salon automobila ove godine biće održan od sutra do 29. marta i na njemu će se predstaviti oko 400 izlagača iz 26 zemalja. Organizatori su najavili da će ovogodišnji sajam automobila otvoriti ministar privrede Željko Sertić.

Sutra počinje Međunarodni salon automobila u Beogradu

Sajam će biće održan pod sloganom "Mesto na kom muškarci plaču od sreće" a posetiocima će se predstaviti proizvođači, uvoznici, distributeri svih automobilskih brednova koji posluju na našem tržištu.

Posetiocima salona automobila i stručnoj javnosti u Srbiji biće premijerno predstavljeno oko 50 automobila, a očekuje se da će najveću pažnju izazvati modeli koji u Beograd dolaze sa nedavno završenog Ženevskog salona automobila.

U našoj zemlji u poslednjih desetak godina u automobilsku industriju uloženo oko 1,97 milijardi evra i to u 58 projekata.

Vlada Srbije je dala subvencije za 35 projekata u automobilskoj industriji ukupne vrednosti 114 miliona evra, na osnovu čega je otvoreno 16.000 novih radnih mesta.

Subvencije za nemačke firme iznosila su 47 miliona evra, za kompanije iz Južne Koreje 26 miliona evra, a iz SAD 12 miliona evra.

Prema podacima APR-a u Srbiji trenutno posluje 271 firmi u oblasti auto industrije a u njima radi 30.214 zaposlenih.

Istovremeno sa Salonom automobila, na Beogradskom sajmu biće održan i Međunarodni sajam motocikala, a posetici će moći da prisustvuju premijerama velikog broja novih modela dvotočkaša.

I ove godine pripremljene su nagrade za posetioce - nagradne igre i takmičenja gde će glavne nagrade za najsrećine i najuspešnije biti dva automobila.

Radno vreme sajma automobila je od 10.00 do 20.00 sati, cena pojedinačne ulaznice je 300 dinara, grupne ulaznice 200 dinara, ulaznice za grupe đaka i studenata koštaće 150 dinara, a cena parkinga po satu je 100 dinara.

U četvrtak 26. marta biće održan "Family Day" i tog dana karta za roditelje sa decom do 16 godina iznosiće 500 dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
auto nagradne igre automobili sajam automobila u beogradu Sajam automobila predstavljanje novih modela proizvođači automobila međunarodni sajam automobila

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana