Tekst objavljen: 19.02.2015 11:20        


Svi srpski mobilni operateri - Telenor, Telekom Srbija i Vip Mobajl dobili su frekvencije koje omogućavaju uvođenje četvrte generacije mobilne telefonije, na javnom nadmetanju mobilnih operatera koje je održano danas u RATEL-u. RATEL-ova komisija utvrdila je da su svi ponuđači imali ispravne finansijske ponude koje su iznosile 3,5 miliona evra.

Sva tri srpska operatera dobila 4G frekvencije

Dodela frekvencija određena je žrebom, jer nijedan ponuđač nije nudio preko početnog iznosa od 3,5 miliona evra, pa je u prvom bloku nadmetanja Telenor dobio frekvenciju, u drugom Telekom Srbija, a VIP Mobajl u trećem.

Svaki mobilni operater dobio je po dva radio-frekvencijska bloka, što znači da će državi uplatiti po sedam miliona evra za korišćenje radio frekvencija.

Javnom nadmetanju prisustvovao je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.
Ponude mobilnih operatera otvorene su 9. februara, nakon čega ih je pregledala Komisija za sprovodjenje postupka javnog nadmetanja.

Ratel je izdao tri pojedinačne dovole za korišćenje po dva bloka radio-frekvencija u opsegu 1710-1785/1805-1880 MHz, na 10 godina, a taj period može da bude produžen za još dve godine.

Ta regulatorna agencija je ranije najavila da polovinom maja očekuje početak uvođenja tehnologije 4G u Srbiji, koja će, kako je istaknuto, doprineti kvalitetu i širenju usluga.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Telenor, Telekom Srbija i Vip Moba uvođenje četvrte generacije mobilne 4G avnonadmetanje mobilnih operatera

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana