Tekst objavljen: 12.09.2015 16:00        


U kontroli 50 objekata, poreznici nepravilnosti utvrdili kod čak 25. Od 21 prodavca na Roštiljijadi, sedam nije izdavalo račune. Mnogima će privremeno biti zabranjeno poslovanje.

Svaki drugi poreski obveznik u SrbijI "radi na crno"

Svaki drugi poreski obveznik u Srbiji posluje mimo pravila, pokazuju najnoviji razultate kontrole Poreske uprave. U proveri 50 maloprodajnih objekata širom zemlje, inspektori su utvrdili nepravilnosti kod polovine, a za njih 20 najavljen je - katanac.

U saopštenju Poreske uprave se precizira da su inspektori regionalnog odeljenja Beograd, Novi Sad i Niš od 4. do 6. septembra izvršili kontrolu 50 maloprodajnih objekata koji su u obavezi da evidentiraju promet preko fiskalne kase u cilju suzbijanju sive ekonomije.

- Zbog nepoštovanja propisa, Poreska uprava pokrenuće protiv tih privrednih subjekata prekršajni postupak, pri čemu će za 20 poreskih obveznika biti izrečena mera privremene zabrane obavljanja delatnosti - navedeno je u saopštenju.

- Terenska kontrola na Roštiljijadi u Leskovcu je obavljena kod 21 ugostitelja, a njih sedam nije evidentiralo promet preko fiskalne kase, a u pet restorana angažovani su neprijavljeni radnici.

Od 10 maloprodajnih objekata oko Ekonomskog fakulteta, autobuske i železničke stanice u Beogradu, trgovci tri radnje "zaboravljaju" da promet evidentiraju preko fiskalne kase, a u dva su zatečeni neprijavljeni radnici.

Ništa bolje nije ni u Horgošu i Kanjiži, gde su utvrđene nepravilnosti u polovini kontrolisanih objekata. U Jakovu od tri kontrole ugostiteljskih objekata, dva obveznika nisu evidentirala promet preko fiskalne kase, a u jednom od tih objekata angažovani su i neprijavljeni radnici.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
fiskalna kasa fiskalni isečak poreski obveznici neprijavljeni radnici siva ekonomija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana