Tekst objavljen: 29.05.2017 14:55        


Sve članice EU, možda će uskoro biti primorane da uvedu evro. Iako su Danci već izglasali na referendumu da ne žele evro, Evropska komisija će izgleda prisiliti tu skandinavsku zemlju da ipak usvoju jedinstvenu valutu, pišu nemački mediji. Beleške su procurele sa prošlonedjeljnog sastanka u Strazburu, a u njima piše da Komisija želi da svih, sada 27 članica Unije, usvoje evro do 2025. godine.

Sve članice EU moraće da uvedu evro?

Zvaničnici EU navodno će tražiti budžet koji će biti usklađen sa evrom i da ima fiksnu poresku uplatu od svih država članica.

Međutim, komesar EU zadužen za evro Valdis Dombrovskis, tvrdi da je sve pogrešno preneto.

“Bilo je nekih zabuna. Ono o čemu će se raspravljati u narednom periodu jeste kakva će biti monetarna unija u budućnosti. To ne znači da će članice morati da usvoje evro. Nismo odredili ni neke vremenske odrednice, ali naravno da ohrabrujemo članice da se pripremaju na neophodne mjere”, rekao je Dombrovskis.

Evro koristi 19 članica bloka. Evropska komisija bi, navodno, trebalo uskoro da održi sastanak o budućnosti evra.Kako prenose mediji, u beleškama jasno piše da se želi kontrola nad korišćenjem te valute.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
evro članice eu evrozona

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana