Zvanični kurs Evra za dan 21.06.21. :: 117.5730 rsd
Tekst objavljen: 02.04.2015 14:33        


Telekom Srbije ne bi trebalo prodavati jer ostvarije godišnji profit veći od profita svih ostalih konkurentnih kompanija zajedno na domaćem tržištu, ocenili su učesnici tribine "Zašto treba srpečiti prodaju Telekoma Srbije".

Telekom posluje uspešnije od konkurencije

Prema mišljenju nekadašnje ministarke za telekomunikacije Aleksandre Smiljanić pogrešno je prodavati Telekom iz više razloga, a neki od ključnih su što je to kompanija koja ostvaruje dobre prihode, puni budžet, dobro se nosi sa konkurencijom i čak štaviše uspešnija je prema mnogim pokazateljima od ostalih kompanija koje posluju u toj oblasti na domaćem tržištu.

Smiljanić je podsetila da je Telekom protekle godine ostvario prihod od 80 milijardi dinara, dobit kompanije je iznosila 15 milijardi dinara uprkos kreditu koji otplaćuje, a očekivana godišnja dobit, kada otplati taj kredit, bila bi 37 milijardi dinara.

Taj iznos je reda veličine 60.000 bruto plata u Srbiji, što znači da će, kada se proda Telekom, biti manje novca za isto toliko radnih mesta, ukazala je Smiljanić.

Ona je na tribini u organizaciji Samostalnog sindikata Telekoma Srbije i Saveza samostalnih sindikata Srbije, navela da nije tačna tvrdnja predstavnika vlade da Telekom ne može da istrpi konkurenciju kao ni to da Telekom ne može da investira.

Prema njenim rečima, Telekom itekako može da investira, i u proteklim godinama investirao je dva puta više od SBB, a četiri do pet puta više od Telenora i ViIP-a.

"Ako Telekom bude prodat investicije će se smanjiti, biće otpuštanja i usluge će biti lošije. To nam govori iskustvo zemalja iz regiona koje su svoje državne telekomunikacione kompanije već prodale", rekla je ona.
Kao primer navela je Telekom Hrvatske, koji je prodat Dojče Telekomu, a koji je u poslednjih 10 godina tri do pet puta manje investirao nego Telekom Srbije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
prodaja Telekoma telekomunikacija Telekom Srbija profit kompanije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana