Tekst objavljen: 02.03.2015 16:04        


Rukovodioci u telekomunikacionoj industriji, okupljeni na sajmu mobilne telefonije MWC (Mobile World Congres) koji se održava od 2. do 6. marta u Barseloni, složili su se da će naredna velika faza na tom tržištu biti mobilna tehnologija pete generacije (5G). 

Telekomunikacione firme uprle pogled u tehnologiju 5G

Tehnologija pete generacije veoma velikog dometa, predviđena za 2020. godinu, treba najpe da potvrdi svoju korisnost, a sadašnja generacija već nudi pogodne domete.

Sektor jednostavno nema potrebe da ulaže masovno u modernizaciju mreža, ni da primorava korisnike da menjaju telefon ukoliko nova generacija mobilnih tehnologija ne donese neko značajnije poboljšanje u pogledu brzine ili funkcija, kažu operateri.

To, međutim, ne sprečava proizvođače telekomunikacione opreme kao što je kineski Huavej, francusko-američki Alkatel-Lusent da predstave svoje 5G projekte na MWC.

Prva komercijalna primena 5G predviđena je, kako ističu stručnjaci, pred Olimpijadu u Tokiju 2020. godine.
Najveći japanski telekomunikacioni operater NTTDoCoMo i i Nokija su danas objavili da rade zajedno na razvoju mreža kompatibilnih sa 5G za Olimpijadu 2020. godine, preneo je Rojters.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
5G Mobile World Congres telekomunikacija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana