Tekst objavljen: 22.07.2015 14:01        


Prihodi Telenora Srbije u drugom kvartalu 2015. iznosili su 11,3 milijarde dinara, čime se nastavlja pozitivan razvoj u odnosu na prošlu godinu, objavila je danas ta kompanija.

Telenor za šest meseci ima prihod 11,3 milijarde dinara

"Sa uspostavljanjem domaće SMS interkonekcije i uvođenjem finansiranja mobilnih uređaja, to je rast od 11 odsto u poređenju sa drugim kvartalom 2014", piše u saopštenju.

Telenor Srbija, kako je navedeno, ima 3,1 miliona korisnika, što je za 0,3 odsto više u poređenju sa istim periodom prošle godine.

"Ekonomska situacija u Srbiji i dalje je puna izazova što se, zajedno sa opadajućim cenama terminacije, odražava na ukupno tržište telekomunikacija. Ipak, održavamo lidersku poziciju i zdravo poslovanje nastavljajući sa ulaganjima", izjavio je u saopštenju Erlan Neten, izvršni direktor finansija Telenora Srbije.

On je naveo da, Telenor, unoseći inovacije na tržište i uvodeći integrisane ponude Telenor banke i Telenora, ostaje posvećen potrebama korisnika i povećanju kvaliteta usluga i proizvoda.

Telenor Srbija deo je Telenor grupe, jednog od najvećih svetskih mobilnih operatora koji ima više od 190 miliona korisnika na 13 tržišta.

Telenor je najveći pojedinačni investitor u Srbiji sa početnim ulaganjem od 1,53 milijarde evra.
Sa 3,1 milion korisnika, Telenor Srbija pomaže ljudima da iskoriste sve prednosti savremenih komunikacija. Ova kompanija ima 119 prodavnica u 84 grada i oko 1.000 zaposlenih, dok Pametna mreža pokriva više od 80 odsto stanovništva.

U drugom kvartalu 2015. kako je navedeno, prema izveštajima Telenor grupe, ostvareni su prihodi od 30,2 milijarde norveških kruna, što je organski rast prihoda od šest odsto.

EBITDA je, pre odbitka ostalih stavki, iznosila 10,6 milijardi norveških kruna, a EBITDA marža 35 odsto, dok je novčani tok od poslovanja iznosio četiri milijarde norveških kruna.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
prihod telenor banka telenor telenor grupa

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana