Tekst objavljen: 14.05.2016 13:00        


Organizovanje sportsko-rekreativnih i kreativnih aktivnosti za zaposlene u kompanijama, takozvani tim bildinzi, s ciljem zbližavanja i jačanja timskog duha među kolegama sve više uzima maha u Srbiji.

Tim bildinzi sve više uzimaju maha u Srbiji

"U poslednjih nekoliko godina konstantno raste broj kompanija u Srbiji koje iz svojih budžeta izdvajaju za tu namenu", kaže za Tanjug Vlastimir Popović, tim menadžer za animaciju u Savezu sa rekreaciju i fitnes Srbije (SRFS), asocijaciji koja se godinama bavi organizovanjem takvih događaja.

Popović objašnjava da je reč o organizovanju različitih vidova takmičenja i zabave, najčešće van radnog vremena, poput orijentiringa, traženja blaga, foto safarija, babl fudbala, streličarstva, jahanja konja i niza drugih aktivnosti.

Kako navodi, Savez već više godina organizuje tim bildinge, između ostalih, za kompanije Porše, Uniku, Komtrejd, "Philip Morris", ProCredit Bank-u, Hellenic grupaciju...
Strane kompanije su do sada, prema njegovim rečima, pokazale više interesovanja od domaćih za tu vrstu ulaganja u zaposlene, i iz svojih budžeta izdvajaju i za zimske i za letnje tim bildinge ili sportsko-rekreativne aktivnosti.

"U inostranstvu takva praksa postoji mnogo duže nego u Srbiji, pa zato znaju da je to dobro uložen novac", smatra Popović i dodaje da u poslednje vreme interesovanje pokazuju i domaće firme.
Kaže da je bilo zahteva od firmi i za jednočasovnim tim bildinzima u kojima su se zaposleni, na primer, igrali pitalica, ali da mu iskustvo pokazuje da je produktivnije kad druženje traje ceo dan u lepom ambijentu, u otvorenom ili zatvorenom prostoru.

"Mislim da sve kompanije treba da organizuju tim bildinge za zaposlene, jer se ljudi tako opuštaju, druže i jača se timski duh...Događaj organizujemo tako da ima za svakog po nešto, odnosno ako smo u prirodi organizujemo, na primer, pored pejnt bola i odbojke na pesku, recimo i roštiljanje, pa se neko takmiči kroz pripremu hrane, a nekom prija da bude aktivniji".

Timove koji se međusobno takmiče u okviru tim bildinga, kako dodaje, sastavljaju od kolega koji ne rade u istoj kancelariji da bi se upoznavali međusobno.

"U jednodnevnim tim bildinzima najpopularnija igra je foto safari, u kojoj se animatori slikaju na odreĆenom mestu u određenoj pozi, a učesnici igre traže to mesto i treba da se slikaju u istoj pozi. Sudija ocenjuje ko je pobednik", naveo je Popović za Tanjug.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
tim bilding timski duh ProCredit Bank zaposleni Philip Morris

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana