Tekst objavljen: 13.09.2015 17:34        


Japanski proizvođač automobila Toyota uložiće 50 miliona dolara (45 miliona evra) u narednih pet godina da bi razvijao "pametna" vozila koja će omogućiti potpunu bezbednost lica koja se u njima nalaze, drugih vozila, ali i pešaka. 

Toyota ulaže u autonomna vozila budućnosti

"Najpre ćemo staviti akcenat na poboljšanje tehnologije u segmentu pametnog vozila da bi se pomoglo smanjenju smrtnosti na putevima i na kraju poboljšao kvalitet života optimizovanom mobilnošću i robotikom", izjavio je jedan od Toyota-inih rukovodilaca Kijotaka Ise (Kiyotaka).

Japanski proizvođač je na tom istraživačkom projektu okupio doktora Džila Prata, bivšeg člana američke agencije za naprednu tehnologiju - DARPA, profesorku Danielu Rus iz Tehnološkog instituta u Masačusetsu - MIT i profesora Fei-Fei Li s Univerziteta u Stanfordu.

Prat je istakao da će buduća Toyota-ina smart vozila morati da prepoznaju predmete oko sebe u različitim okruženjima, stalno donose procene i imaju interakciju koja će omogućiti potpunu bezbednost lica koja se u njima nalaze, drugih vozila, ali i pešaka, objavljeno je na web portalu tf1.fr.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vozila budućnosti pametno vozilo pametan auto toyota auto

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana