Tekst objavljen: 01.07.2015 12:32        


Još uvek se ne zna kakve će posledice na vrednost evra i na ekonomiju Evrope imati događaji u Grčkoj, pa je zbog toga potrebno štedeti u bar dve stabilne valute, izjavila je danas dekan Fakulteta za ekonomiju, finansije i administraciju Ana Trbović.

Treba da štedimo u bar dve valute

"Koliko god razgovarate sa monetarnim ekonomistima, na kraju je vrlo jednostavno rešenje da štedite u više valuta, ali stabilnim", rekla je Trbović, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink.

Svako očekuje da evro postane manje vredan, ukoliko Grčka zvanično ode u stečaj, što bi uticalo na sve partnere Evropskoj uniji, istakla je Trbović.

Trbović je ocenila da će kriza u Grčkoj najviše pogoditi samu Evropu, posebno evrozonu koja koristi tu valutu i da bi manja vrednost evra mogla uticati na izvoz i uvoz i na celu trgovinu.

Dekan Fakulteta za ekonomiju, finansije i administraciju je podsetila da je pre samo nekoliko godina dolar oslabio, a evro ojačao i na ono što se dogodilo sa štednjom u francima i dodala da je do sada reč samo o teorijama, jer se "u praksi ovo još nije desilo".

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
štednja u evrima evro štediše štednja

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana