Zvanični kurs Evra za dan 21.04.21. :: 117.5755 rsd
Tekst objavljen: 21.07.2014 15:06        


Iako se do posla u Srbiji teško dolazi, Nacionalnoj službi za zapošljavanje ipak pristižu obaveštenja kompanija o potrebnim radnim mestima, piše Telegraf.

Treba vam posao? Evo koja su zanimanja najtraženija

Već duži vremenski period traže se, sa završenom četvorogodišnjom srednjom školom, zanimanja kao što su: operater na CNC mašinama, autotroničari/mehatroničari, knjigovođe, računovođe, zanimanja u oblasti nege starih, medicinska sestre i kozmetičari.

- Traženi su i: elektrotehničari elektronike, računara, računarskih mreža i telekomunikacija, tehničar mehatronike, tehničar za biotehnologiju, za kompjutersko upravljanje, radnik na obezbeđenju – kažu za Telegraf.rs u Nacionalnoj služni za zapošljavanje.

Sa završenom višom školom i fakultetom potrebni su inženjeri elektrotehnike, IT stručnjaci, inženjeri elektronike, mašinstva i građevine sa odgovarajućim licencama.

Posao mogu da nađu i matematičari, nastavnici stranih jezika, lekari s odgovarajućim specijalizacijama (anesteziolozi, kardiolozi, oftalmolozi, ginekolozi) i farmaceuti.

Prema analizi Nacionalne službe za zapošljavanje brže do posla dolaze zidari, tesari, keramičari, prodavci, konobari, kuvari, vozači, frizeri, knjigovođa, diplomirani ekonomista i diplomirani građevinski inženjeri, kao i informatičari, programeri.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
posao traženje posla nezaposleni

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana