Zvanični kurs Evra za dan 26.07.21. :: 117.5606 rsd
Tekst objavljen: 18.04.2021 9:00        


Vlada Srbije usvojila je izmenu uredbe kojom se turističkim vodičima i turističkim pratiocima dodeljuje pomoć u iznosu od dve minimalne zarade (za svaki mesec u visini od 30.900 dinara po svakom turističkom vodiču i turističkom pratiocu) uplatom na dinarski tekući račun kod poslovnih banaka, saopšteno je iz vlade

U julu i avgustu državni minimalci za turističke vodiče, ugostitelje i umetnike

Te dve minimalne zarade biće isplaćene u julu i avgustu.

Pomoć u istom iznosu od dve minimalne zarade dobiće i zaposleni u ugostiteljstvu i turizmu, prenosi poslovni portal eKapija.

Sredstva se dodeljuju po svakom zaposlenom za koga je privredni subjekat isplatio zaradu za decembar 2020. godine i podneo odgovarajuću poresku prijavu.

I samostalni umetnici čiji status je utvrđen od strane reprezentativnog udruženja u kulturi dobiće pomoć u visini od dve minimalne zarade, koje će biti isplaćene u julu i avgustu.

– Uzimajući u obzir da su građani koji samostalno obavljaju umetničku ili drugu delatnost u kulturi najranjivija kategorija u uslovima pandemije COVID–19, Vlada Srbije dodelila je bespovratnu pomoć u iznosu većem od 230 miliona dinara, za više od 3.100 samostalnih umetnika – navodi se na sajtu vlade.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Pomoć nezaposlenima

Pomoć u iznosu od 60 evra u dinarskoj protivvrednosti biće isplaćena svim državljanima Srbije koji se nalaze u evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje na jučerašnji dan.

Nacionalna služba za zapošljavanje, pre početka isplate, sačiniće izvod iz službene evidencije lica koja imaju pravo na pomoć i dostaviti ga Banci Poštanska štedionica a.d. Beograd.

Isplata novčane pomoći vršiće se bez prijave, počev od 1. juna ove godine. Novac će biti uplaćen na posebne namenske račune.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
državna pomoć 2021 državna pomoć državni minimalac nezaposleni

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana