Tekst objavljen: 13.05.2021 13:10        


Sporazum između dve zemlje biće potpisan već sledeće sedmice i stupiće na snagu odmah

Ukida se roming između Srbije i Grčke

Premijerka Srbije izjavila je danas u Atini, posle sastanaka sa državnim vrhom Grčke, da će naredne sedmice Srbija i Grčka potpisani sporazum o ukidanju naplate rominga.

„Ispregovarali smo sa Grčkom roming sporazum, prema kome naši građani koji dolaze u Grčku više neće plaćati tarifu rominga u inostranstvu, već će to biti kao lokalni poziv i slanje SMS poruka”, rekla je Brnabićeva za Tanjug.

Premijerka je navela da će ministarka za telekomunikacije, trgovinu i turizam Tatjana Matić već sledeće sedmice doći u Atinu da potpiše taj sporazum, koji će odmah stupiti na snagu.

„Učinili smo, kao vlada, sve da olakšamo građanima koji planiraju putovanje u Grčku tokom leta”, rekla je Brnabićeva.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ona je prenela da je premijeru Grčke Kirijakosu Micotakisu zahvalila na tome što je Grčka jednostrano priznala naše digitalne sertifikate o vakcinaciji.

„Od 14. maja, Grci otvaraju granični prelaz Evzoni i svi vakcinisani građani Srbije moći će bez problema da uđu u Grčku bez ijedne druge potvrde”, navela je premijerka.

Oni koji nisu vakcinisani moraće da imaju negativan PCR test, rekla je Brnabićeva i istakla da je država uradila sve što je u njenoj moći da olakša građanima put u Grčku.

1 komentar

  1. User image

    Диван уличарски термин премијеркиње - испреговарала је нешто. Вероватно је некога изнабадала у име Србије, јер њена речитост и способност преговарања је непревазиђена.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Srbija Grčka roming ukidanje rominga

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana