Tekst objavljen: 23.07.2019 12:05        


Pomalo misteriozna i javnosti nepoznata Morgan Beler (26), zaposlena u Fejsbuku, stoji iza najnovije svetske kriptovalute, Libra kao i platforme Calibra

Upoznajte devojku koja stoji iza Fejsbukove kriptovalute

U kompaniju je došla tik pre razvoja Libre, a u to vreme radila je u odseku razvoja u kojem se bavila proučavanjem različitih vrsta platformi i blockchain tehnologijama.

Kao velika zagovornica kriptovaluta, smatrala je kako jedna društvena mreža koja ima više od dve milijarde korisnika mora da ide u korak s vremenom i da uđe u svet digitalnog novca. Tako je u maju 2018. godine vođstvo kompanije uspela da uveri u svoju zamisao i postala je glavna osoba za kreiranje nove konkurencije Bitcoinu, piše CNBC, prenosi Novac.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Svoju karijeru Beler je započela u kompaniji za preduzetnički kapital Andresen Horvic, nakon čega je otišla u izdavačku kuću Medium gde je ostvarila veliki karijerni uspeh. Za vreme rada u izdavačkoj kući imala je glavnu ulogu u akviziciji startapa Embedly.

Zahvaljujući svom neverovatnom uspehu u silicijumskom divu, ugledni magazin Forbs je Beler uvrstio na listu uspešnih mladih osoba ispod 30 godina.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
morgan beler calibra fejsbuk fejsbuk kriptovaluta libra

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana