Tekst objavljen: 23.05.2017 15:53        


Novi zakon o elektronskim komunikacijama, koji je u pripremi, predvideće obaveznu registraciju svih pripejd korisnika mobilne telefonije.

Uskoro obavezna registracija svih pripejd korisnika

Novi zakon o elektronskim komunikacijama, koji je u pripremi, predvideće obaveznu registraciju svih pripejd korisnika mobilne telefonije, izjavila je danas načelnica Odeljenja za elektronske komunikacije u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Andan.

Andan je objasnila da su službe bezbednosti naročito zainteresovane za to zbog novonastalih međunarodnih okolnosti te je ministarstvo to uvažavajući, unelo takvu odredbu.

"Ministarstvo je uvelo ovakvu zakonsku odredbu - da se izvrši registracija svih postojećih i budućih pripejd korisnika kako bi službe bezbednosti, po potrebi, mogle efikasno da dođu do identiteta", rekla je Andan na sednici skupštinskog Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije.

Navodeći da je novi zakon u vladinoj proceduri, Andan kaže da će oblast zakonitog presretanja i zadržavanja podataka o elektronskoj komunikaciji biti predmet posebnog zakona.

Andan je navela da je novi zakon o elektronskim komunikacijama savremen i sistemski zakon koji treba da uredi ovu oblast za koju kaže da je jedna od bitnih oblasti za dalji razvoj privrede, kao i za unapređenje kvaliteta života svakog građanina.

"Neke odredbe postojećeg zakona su poboljšane odnosno preciznije uređene, a neki nedostaci su u periodu implementacije postojećeg zakona rešeni ovim novim zakonskim rešenjima", navela je Andan.

Jedan od njih je i, dodaje, način finansiranja Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
pripejd mobilni operateri mobilni korisnici registracija korisnika

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana