Zvanični kurs Evra za dan 06.12.21. :: 117.5781 rsd
Tekst objavljen: 02.11.2020 11:15        


Kineska kompanija Xiaomi preuzela je od Apple-a treće mesto na listi najvećih proizvođača pametnih telefona. Nešto pre toga sa prvog mesta te liste je smenjen Huawei, pa je najveći proizvođač smartfonova trenutno Samsung

Uspon Xiaomi-ja, Apple izguran sa trećeg mesta proizvođača pametnih telefona

Prema podacima koje su objavile istraživačke kuće International Data Corporation (IDC), Counterpoint i Canalys, u trećem kvartalu ove godine kineska kompanija Xiaomi je zabeležila rast isporučenih telefona od 40 odsto. U brojkama, to je između 46,2 miliona i 47,1 milion uređaja, zavisi čije podatke od ove tri istraživačke kuće gledate. Međutim, sve tri se slažu u jednom – Xiaomi je zabeležio značajan rast.

Deo tog rasta je posledica poteškoća sa kojima se njegov domaći rival Huawei suočava na inostranom tržištu. Da podsetimo, najveći kineski proizvođač telefona zbog ograničenja koja mu je postavilo nekoliko država više nije globalno najjača kompanija u ovoj oblasti. Umesto njega, prvi na listi je sada Samsung.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Analitičari pretpostavljaju da je Xiaomi preuzeo neke mušterije od Huawei-ja ali i od preostale konkurencije.

Tako je dospeo na treće mesto liste najvećih proizvođača pametnih telefona, posle čega je Apple pao na četvrtu poziciju na njoj. Dok je Xiaomi-ju rastao, američkom proizvođaču je broj isporuka pao za 10 odsto.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
proizvođači mobilnih telefona xiaomi apple Huawei samsung mobilni telefoni pametni telefoni

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana