Tekst objavljen: 18.01.2019 14:01        


Kompanija Delez Srbija odlučila je da zarad daljeg smanjenja upotrebe jednokratnih kesa, njihove cene poveća u svim svojim prodajnim formatima.

Veće cene kesa u Delezu - cilj dalje smanjenje korišćenja

Kako saznaje B92, odluka o većim cenama za jednokratne kese već je počela da važi u objektima Maxi, Sho&Go i Tempo.

“U skladu sa novom regulativom Evropske unije i odlukom Grada Beograda, a sa ciljem daljeg smanjenja upotrebe jednokratnih plastičnih kesa u prodavnicama Maxi, Tempo i Shop&Go promenjena je cena kesa", kažu u Delezu.

Kako bi dodatno pružili doprinos akciji smanjenja upotrebe kesa za jednokratnu upotrebu omogućili su, kako dodaju, svim kupcima da u narednih mesec dana nabave pamučne cegere po ceni od 59 dinara.

"To je nagrada za poverenje i vernost jer samo zajedno možemo postići značajne rezultate u ovoj oblasti. Građani su, otkako je uveden sistem naplate kesa, smanjili njihovu upotrebu za 65 odsto, a ova promena treba dodatno da ih podstakne da odlazak sa cegerom u nabavku postane njihova navika”, navode iz te kompanije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Nove cene kesa u objektima Maxi i Shop&Go je pet dinara, a u Tempu sedam dinara.

Kompanija Delez Srbija je prvi veliki trgovinski lanac koji je zarad borbe protiv prekomerne upotrebe plastičnih kesa uveo njihovo plaćanje, što su sledili svi veći trgovci.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
delez plastične kese veće cene plastičnih kesa cena kese upotreba plastike

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana