Tekst objavljen: 18.02.2015 13:18        


Broj nezaposlenih u Velikoj Britaniji u januaru ove godine smanjen je više nego što se očekivalo, dok je stopa nezaposlenosti u periodu oktobar-decembar 2014. iznosila 5,7 odsto, posle 5,8 odsto u prethodnom tromesečju, objavio je britanski Nacionalni biro za statistiku.

Velika Britanija: Veći pad nezaposlenosti od očekivanog

U ovogodišnjem januaru broj nezaposlenih bio je manji za 38.600, dok su analitičari prosečno predviđali pad od 25.000. Za poslednji kvartal prognozirali su nepromenjenu stopu nezaposlenosti od 5,8 odsto radno sposobnog stavnovništva, prenosi Rojters.

Prosečna nedeljna zarada po zaposlenom, koja uključuje i premije, porasla je na kraju decembra 2,4 odsto, na godišnjem nivou, prema +1,9 odsto na kraju novembra. To je četvrti uzastopni mesečni rast zarada, koji je veći od inflacije, dok je u prethodnih pet godina stopa inflacije premašivala rast prosečne zarade.

A za poslednja tri meseca 2014, prosečna nedeljna zarada, ne računajući premije, porasla je 1,7 odsto, što je nešto ispod očekivanja analitičara i ujedno ispod stope od 1,8 odsto u periodu septembar-novembar 2014.
Kada se dodaju premije, ukupna zarada porasla je više od očekivanja, 2,1 odsto, u četvrtom kvartalu 2014, posle rasta od 1,8 odsto u razdoblju septembar-noembar 2014.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
velika britanuija pad nezaposlenosti

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana