Tekst objavljen: 19.10.2016 13:00        


Dolar je u utorak pao sa sedmomesečnog maksimuma u odnosu na korpu valuta prateći niže prinose američkih zapisa obzirom da je stala rasprodaja na globalnim tržištima obveznica.

Vesti sa tržišta

Dolar je u utorak pao sa sedmomesečnog maksimuma u odnosu na korpu valuta prateći niže prinose američkih zapisa obzirom da je stala rasprodaja na globalnim tržištima obveznica. Funta je skočila 1 procenat tokom volatilnog trgovanja nakon što je advokat britanske vlade izjavio da bi parlament „vrlo rado“ ratifikovao bilo kakav dogovor o izlasku iz Evropske Unije, kao i zbog podataka o inflaciji koji su bolji od očekivanih.

Dolar je ojačao oko 3 procenta od kraja septembra, preslikavajući rast prinosa američkih zapisa na četvoromesečni maksimum, iznad 1.8 procenata, usled očekivanja da će FED povećati kamatne stope do kraja godine. Nakon što je zabeležio najviši nivo od 10. marta, dolarski indeks koji prati vrednost dolara u odnosu na šest glavnih valuta, počeo je u ponedeljak da pada i nastavio sa padom u utorak, za četvrtinu procenta, prateći pad prinosa američkih zapisa.

Pošto je zabeležio 2-1/2 mesečni minimum od 1.0964 dolara u ponedeljak, evro se vratio iznad nivoa od 1.10 dolara u utorak.

U utorak se međubankarsko devizno tržište otvorilo na nivou od 123.00/30. Tokom prepodnevnog dela trgovanja dinar bio stabilan. Obim zabeležen na međubankarskom tržištu do 12.30 časova iznosio je 4.3 miliona evra po prosečnom kursu od 123.1518. Tokom popodnevnog dela trgovanja nije bilo promena. Tržište se zatvorilo na 123.00/30.

Obim na međubankarskim prekonoćnim pozajmicama (BEONIA) je iznosio 4.580 miliona dinara na nivou od 2.70 – 2.95.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
međubankarski sistem međubankarskom tržištu vesti sa tržišta

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana