Tekst objavljen: 27.03.2017 8:59        


Najveća regionalna sajamska manifestacija posvećena automobilima i motociklima, brzini, snazi, točkovima i adrenalinu - Salon automobila i Sajam motocikala, opreme i delova Motopašion, koji se održavaju na Beogradskom sajmu - počela je više nego uspešno. 

Više nego uspešan ovogodišnji sajam automobila

O tome govori broj posetilaca tokom prvog dana ovogodišnjeg sajma, koji je neuporedivo veći nego prvog dana prethodnog Salona iz 2015. godine, a značajno veći i od, na primer, prvog dana prošlogodišnjeg Sajma automobila BG Car Show, koji ima malo drukčiju koncepciju i kraće traje.

Prema očekivanjima, najveću pažnju posetilaca privukli su modeli automobila i motocikala iz premium klase, a oni najekskluzivniji i najskuplji prodati su ili već prvog dana ili i pre nego što su ušli u hale.

To se odnosi i na zvezdu ovogodišnjeg Salona, Rols Rojs model "ghost black badge", čija je vrednost preko 310 hiljada evra; i na modele iz Mercedes-Benzovih pogona kao što su "majbah" vredan 140.000 evra ili "G" klasa vredan 260.000 evra; i na BMW-ov " BMW 7 monblan" za koji je bilo potrebno izdvojiti preko 225 hiljada evra.

U tom je "društvu" i najskuplji izloženi eksponat "Poršea SCG" - "audi R8" - koji je odmah prodat po ceni od oko 200.000 evra, pa Hondin sportski hibridni superautomobil NSX, inače najskuplji izloženi model u hali 1 Beogradskog sajma, čija je cena preko 250 evra.

Ne treba prevideti ni najbrži automobil na ovogodišnjem Salonu "ferari spajder 488", koji brzinu od 100 km na čas dostiže za tri sekunde, a i izgleda kao svemirski brod.

Naravno da nisu bez šansi ni oni skromnijih finansijskih potencijala, a njima se preporučuje i odličan izbor automobila sa suprotnog kraja cenovnika, poput modela "lada granta", najjeftiniji automobil na sajmu, koja košta 7.250 evra.

Ipak, to je tek mali deo ponude koju posetiocima nudi 410 izlagača iz tridesetak zemalja, a to su 34 automobilska brenda i 10 brendova proizvođača lakih privrednih vozila, 36 brendova motocikala, ATV i ostalih motornih vozila i šest brendova bicikala. Svi čekaju posetioce u 10 hala Beogradskog sajma, na više od 41.000 kvm izložbenog prostora.

Salon automobila i Motopašion otvoreni su sve do 2. aprila, svakog dana od 10 do 20 časova.
Cena pojedinačne ulaznice je 300 dinara, grupne 200 dinara, grupne za đake i studente 150 dinara. Ulaznica za Family Day, 30. marta su 500 dinara. Parking se plaća 100 dinara po započetom satu, saopštila je Informativna služba Beogradskog sajma.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
međunarodni sajam automobila sajam automobila u beogradu BG Car Show

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana