Zvanični kurs Evra za dan 29.11.21. :: 117.5814 rsd
Tekst objavljen: 17.11.2018 10:00        


Vlada Srbije je donela odluku o osnivanju sedam preduzeća koja će se baviti izgradnjom stanova za pripadnike snaga bezbednosti, objavljeno je u ''Službenom glasniku''.

Vlada osniva preduzeća za izgradnju jeftinih stanova

Osnovana su preduzeća SPV Avala iz Beograda, SPV Ibar iz Kraljeva, SPV Pčinja iz Vranja, SPV Tisa iz Novog Sada, SPV Dunav iz Novi Sad, SPV Lepenica iz Kragujevca i SPV Sava iz Sremske Mitrovica.

Po realizaciji projekta, privredna društva će prestati da rade u skladu sa Zakonom o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, a sva prava i obaveze preneće na ministarstvo nadležno za poslove finansija. Organi preduzeća su: skupština i direktor - Građevinska direkcija Srbije.

Funkciju Skupštine društva vrši osnivač, preko najviše tri ovlašćena predstavnika, koje predlaže ministarstvo nadležno za poslove privrede.

U prvoj fazi realizacije projekta izgradnje jeftinih stanova za pripadnike snaga bezbednosti do 2020, čija je vrednost procenjena na 64,35 miliona evra, trebalo bi da bude izgrađeno ukupno 1. 578 stanova.

Plan je da do 2020. godine bude izgrađeno ukupno 5.203 stana, a stanovi bi prvenstveno bili namenjeni pripadnicima vojske, policije, mladim naučnicima...

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Prva faza izgradnje trebalo bi da počne u šest gradova, u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Vranju, Kraljevu i Kragujevcu. Predviđeno je da stanovi imaju površine između 32 i 92 kvadrata.

Ministarstvo građevinarstva izdalo je građevinske dozvole za izgradnju u Vranju 186 jeftinih stanova u četiri zgrade i 190 stanova u Nišu u dve zgrade. Skupština Srbije usvojila je 25. maja leks specijalis koji omogućava izgradnju stanova za pripadnike vojske, policije i službi bezbednosti po subvencionisanim cenama, ne većim od 500 evra po kvadratnom metru.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
državni stanovi izgradnja stanova jeftini stanovi Srbija državno preduzeće

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana