Tekst objavljen: 16.05.2023 15:45        


Kompanija "Vodafon" planira da ukine 11.000 radnih mesta u naredne tri godine, a to znači da će više od jedne desetine zaposlenih u "Vodafonu" izgubiti posao, prenosi BBC

"Vodafon" ukida 11.000 radnih mesta u naredne tri godine


Ukidanje radnih mesta će pogoditi kako zaposlene u "Vodafonovoj" britanskoj centrali, tako i predstavništva ove kompanije van Britanije.

Nova šefica i finansijska direktorka Vodafona, Margarita dela Vale, izjavila je da rezultati kompanije nisu dovoljno dobri i da Vodafon mora da se promeni da bi se konstantno razvijao.

Najava ukidanja radnih mesta dolazi nakon objaviljivanja preliminarnog finansijskog izveštaja o poslovanju Vodafona, u kome se navodi da je ova kompanija u protekloj fiskalnoj godini zabeležila skroman rast prodaje od 0,3 odsto u odnosu na fiskalnu 2022. godinu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


U fiskalnoj 2023. godini je "Vodafon" zabeležio prodaju od 45,7 milijardi evra, dok je u fiskalnoj 2022. godini prodao robu i usluge u vrednosti od 45,5 milijardi evra.

"Moji prioriteti su mušterije, jednostavnost i razvoj. Pojednostavićemo našu organizaciju da bismo opet bili tržišno konkurentni", saopštila je Dela Vale.

Kompanija je već najavila da će smanjiti broj zaposlenih u Nemačkoj i Italiji.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
masovni otkazi mobilni operateri otkazi Vodafone vodafon

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana