Tekst objavljen: 16.02.2016 10:00        


Nemački proizvođač automobila Volkswagen (VW) mora da povuče 680 hiljada vozila sa tržišta SAD zbog mogućih problema sa vazdušnim jastucima japanske kompanije Takata, saopštio je danas portparol VW-a. 

VW povlači 680.000 automobila zbog vazdušnih jastuka

Samo dan ranije, VW-ov domaći rival, Dajmler, najavio je opoziv 705.000 automobila Mercedes-Benz i 136.000 Dajmlerovih kombija, pošto su američke vlasti obavestile kompaniju o mogućoj neispravnosti Takatinih vazdušnih jastuka, prenosi agencija AFP.

Povlačenje vozila dva nemačka proizvođača je najnovije u nizu, nakon što je utvrđeno da Takatini vazdušni jastuci mogu da eksplodiraju rasprskavajući šrapnele po putnicima u vozilu.

Portparol VW-a je rekao da se povlačenje odnosi na modele "golf", "eos" i "pasat" proizvedene između 2006. i 2014. godine.

Još jedan Volkswagen brend, Audi, mogao bi da bude pogođen, a o tome se "još uvek konsultujemo s američkim vlastima", dodao je on.

Najmanje 10 smrtnih slučajeva, od kojih je devet bilo u SAD, povezuju se s neispravnim vazdušnim jastucima. Proizvođači automobila širom sveta su bili prisiljeni da povuku više od 20 miliona automobila radi zamene tih jastuka, navodi francuska agencija.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Mercedes-Benz Volkswagen automobili vazdušni jastuci

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana