Zvanični kurs Evra za dan 26.11.20. :: 117.5787 rsd
Tekst objavljen: 16.02.2016 10:00        


Nemački proizvođač automobila Volkswagen (VW) mora da povuče 680 hiljada vozila sa tržišta SAD zbog mogućih problema sa vazdušnim jastucima japanske kompanije Takata, saopštio je danas portparol VW-a. 

VW povlači 680.000 automobila zbog vazdušnih jastuka

Samo dan ranije, VW-ov domaći rival, Dajmler, najavio je opoziv 705.000 automobila Mercedes-Benz i 136.000 Dajmlerovih kombija, pošto su američke vlasti obavestile kompaniju o mogućoj neispravnosti Takatinih vazdušnih jastuka, prenosi agencija AFP.

Povlačenje vozila dva nemačka proizvođača je najnovije u nizu, nakon što je utvrđeno da Takatini vazdušni jastuci mogu da eksplodiraju rasprskavajući šrapnele po putnicima u vozilu.

Portparol VW-a je rekao da se povlačenje odnosi na modele "golf", "eos" i "pasat" proizvedene između 2006. i 2014. godine.

Još jedan Volkswagen brend, Audi, mogao bi da bude pogođen, a o tome se "još uvek konsultujemo s američkim vlastima", dodao je on.

Najmanje 10 smrtnih slučajeva, od kojih je devet bilo u SAD, povezuju se s neispravnim vazdušnim jastucima. Proizvođači automobila širom sveta su bili prisiljeni da povuku više od 20 miliona automobila radi zamene tih jastuka, navodi francuska agencija.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
Mercedes-Benz Volkswagen automobili vazdušni jastuci

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana