Tekst objavljen: 16.10.2013 14:58        


Nacionalnom "dina" karticom u proteklih deset godina obavljeno je više od 220 miliona transakcija u vrednosti oko 660 milijardi dinara, saopštila je Narodna banka Srbije podsećajući da je kartični sistem DinaCard, koji je 2003. pokrenula NBS u saradnji sa poslovnim bankama, u velikoj meri doprineo unapređenju bezgotovinskog plaćanja u Srbiji.

Za deset godine "dina" karticama plaćeno 660 mlrd. dinara

U proteklih deset godina mnogostruko je povećan broj kartica na tržištu, kao i broj trgovaca koji ih prihvataju, pri čemu je platna kartica, bez dodatnih troškova, dostupna korisnicima bankarskih usluga, a plaćanje karticom je moguće na gotovo svim prodajnim mestima, navodi se u saopštenju.

NBS naglašava da su "prednosti nacionalnog kartičnog sistema su i značajno niži troškovi poslovanja za banke, iz kojih proističu i niži troškovi za trgovce i same korisnike kartica, što je prepoznato od strane svih učesnika u sistemu".

Pružajući bankama fleksibilnost u kreiranju različitih proizvoda i usluga baziranih na korišćenju platnih kartica, DinaCard sistem se prilagođava potrebama tržišta, tako da danas, sa 2,3 miliona izdatih kartica, čini više od trećine ukupnog broja platnih kartica u Srbiji.

Sve aktivnosti u DinaCard sistemu će i ubuduće biti usmerene na podsticanje razvoja i unapređenje efikasnosti tržišta platnih kartica u Srbiji, zaključuje NBS.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
dina card dina kartica dina kartice dina platna kartica Dina platne kartice plaćanje karticama kartice Srbija banke klijent banke klijenti banke

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana