Tekst objavljen: 18.03.2019 13:08        


Ministarstvo privrede Srbije raspisalo je javni poziv kojim je malim i mikro preduzećima, preduzetnicima i zadrugama omogućeno da konkurišu za bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od milijardu dinara.

Za modernizaciju proizvodnje milijarda dinara

Ministarstvo privrede Srbije raspisalo je danas javni poziv kojim je malim i mikro preduzećima, preduzetnicima i zadrugama omogućeno da konkurišu za bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od milijardu dinara.

Programom podrške malim preduzećima za nabavku opreme Ministarstvo privrede sufinansira četvrtinu troškova za nabavku nove proizvodne opreme, specijalizovanih alata i opreme za izvođenje građevinskih radova.Iznos za bespovratna sredstva po privredniku može biti maksimalno pet miliona dinara, saopštilo je resorno ministarstvo.

Ovim programom pređvideno je da, pored granta od 25 odsto koji obezbeđuje država, pet odsto čini učešće samog preduzeća ili zadruge, a 70 odsto troška je finansirano kroz povoljan kredit partnera - banke ili lizing kuće."Zainteresovani za ovu vrstu podrške konkurišu kod neke od partnerskih banaka ili lizing kuća, koje su za ovaj program ponudile povoljnije uslove kredita", kaže se u saopštenju.

Posebna pogodnost, navode, jeste ta što krediti ne moraju da budu obezbeđeni hipotekom na nekretninama, već zalogom na kupljenoj opremi ili alatima.Ovogodišnji partneri na programu su Banka Poštanska štedionica, Prokredit, Eurobank, Kredit agrikol, Erste i Halk banka.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Takođe, Ministarstvo sprovodi ovaj program i u saradnji sa dve lizing kuće - Rajfajzen i Unikredit lizing.Sve informacije i dokumentacija dostupni su na internet stranici Ministarstva privrede: www. privreda. gov. rs.Javni poziv je otvoren do kraja godine ili dok se predviđena sredstva ne utroše.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
bespovratna sredstva javni poziv podrška malim preduzećima Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana