Zvanični kurs Evra za dan 11.05.21. :: 117.5749 rsd
Tekst objavljen: 26.09.2018 10:42        


Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović potpisao je ugovore o dodeli oko 55,4 miliona dinara za razvoj ženskog inovacionog preduzetništa u lokalnim samoupravama.

Za razvoj ženskog preduzetništva više od 55 miliona RSD

Pomoć su dobile preduzetnice u Novom Sadu, Leskovcu, Zaječaru, Sremskim Karlovcima, Topoli, Vladičinom Hanu, kao i organizacija koje su konkurisale zajedno sa Gradom Novim Sadom i opštinom Varvarin. Novac će biti potrošen na obuke za pokretanje posla u gradskim i seoskim sredinama, za sticanje veština iz oblasti inovacija i razvoja preduzetništva, za inoviranje proizvoda i usluga u postojećim preduzećima čiji su vlasnici žene, kupovinu nove opreme, kao i za direktne podsticaje otvaranju novih preduzeća i startap kompanija.

Partneri na projektima biće jedinice lokalne samouprave, fakulteti, privatne male i srednje kompanije i žene preduzetnice, lokalne razvojne agencije i stručna udruženja i nevladine organizacije. "Želimo da razvijamo žensko inovaciono preduzetništvo i za te namene ove godine opredelili smo 100 miliona dinara. Ovo je prvih devet ugovora koje potpisujemo, a biće ih još.

Žene u Srbiji su vredne i preduzimljive, a često su i mnogo uspešnije od muškaraca u poslovima koje obavljaju. Na ovaj način želimo da ih ohrabrimo da otvaraju svoje kompanije i preduzetničke radnje i ostvare aktivniju ulogu u razvoju ekonomije Srbije", rekao je Popović. On je istakao da inovacije nisu samo visoke tehnologije. "Iako imamo odlične žene inženjere, razviti inovaciju ne znači samo razviti neki softver.

Inovacija je svako unapređenje proizvoda ili usluga koje ima potencijal da prođe dobro na tržištu, bilo da se radi o proizvodnji džema ili o razvoju neke internet aplikacije. Zato je ovaj program jednako namenjen i mladim tehnološkim preduzetnicama, ali i domaćicama koje imaju dobre ideje i žele da postanu preduzetnice", kazao je Popović.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
lokalne samouprave inovacije žensko preduzetništvo

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana