Tekst objavljen: 27.02.2017 9:57        


Beograd će od ovogodišnjeg Sajma turizma dodatno zaraditi između tri i četiri miliona evra, ocenio je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić. On je Tanjugu kazao da se očekuje da će za vreme trajanja sajma, od 23. do 26. februara, Beograd ostvariti i dodatnih 10.000 noćenja.

Zarada Beograda od sajma između 3 i 4 miliona evra

"Održavanje Sajma turizma ima velike koristi i za promociju Srbije kao turističke destinacije", rekao je Ljajić i podsetio da ove godine na Sajmu turizma u Beogradu prvi put učestvuju Kina i Rusija koje su, kako je naglasio, dve velesile i vrlo značajna tržišta za svaku zemlju koja namerava ozbiljno da se bavi turizmom.

Prema njegovim rečima, očekuje se da će ove godine broj posetilaca Sajma turizma biti rekordan, što potvrđuje reputaciju da je to najznačajnija turistička manifestacija u ovom delu Evrope.

"Ove godine imamo rekordan broj izlagača na sajmu, blizu 1.200 iz 56 zemalja", dodao je on i naveo da se iz godine u godinu unapređuje organizacija te manifestacije, ali da još stvari ima da se radi.

Ljajić je naveo da se ove godine, po prvi put, zemlje same prijavljuju da budu zemlje partner Sajma turizma koji će se održati naredne godine, tako da će, kako je dodao, "Srbija biti na slatkim mukama da odabere zemlju koja će biti najkorisnija zemlja partner sledećeg Sajma turizma".

On je ukazao da Sajam turizma ima veliki uticaj i na promociju i popularizaciju akcije izdavanja vaučera za odmor u Srbiji, navodeći da je u ovoj godini do sada već izdato duplo više vaučera nego u istom periodu 2015.

"Građani imaju poverenje u ovu akciju koja je od velike koristi za našu turističku privredu, za produžetak turističke sezone, ali i za oživljavanje destinacija koje su bile u značajnoj stagnaciji", kazao je Ljajić.
Prema njegovim rečima, i ove godine, kao i prošle, i dalje su najtraženije destinacije za vaučere Prolom, Lukovska i Soko banja, kao i Kopaonik i Zlatibor, a 60 odsto svih zahteva upućuju penzioneri.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Beograd sajam turizma u beogradu vaučeri za smeštaj

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana