Tekst objavljen: 23.03.2015 11:46        


Zadatak resornog ministarstva i sindikata je da zajedno rade na povratku ugleda građevinsoj industriji, a njihov najvažniji zadatak je smanjenje broja nesreća na gradilistima, izjavila je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Zaštićen radnik je zaštićena država

"Zaštićen radnik za nas je i zaštićena država. Ono na čemu će ministarstvo zajedno sa sindikatima da radi je veliki broj tragedija koje se dešavaju u građevinskoj industriji. Mi to nećemo da dozvolimo", izjavila je Mihajlović na Kongresu sindikata radnika građevinarstva Srbije.

Prema njenim rečima, brojke pokazuju da je građevinarstvo na kolenima i da zaposleni u toj industriji primaju 20 odsto nižu platu od proseka u Srbiji.

Ona je naglasila da postojanje "crne" i "bele" liste nije uvedeno samo da bi se videlo koje preduzeće ostvaruje profit ili gubitak, već i da li štiti radnike.

Mihajlović je naglasila da će Ministarstvo zajedno sa sindikatima raditi i na potrebnim zakonskim rešenjima u ovoj oblsti, ukazavši na potrebu da se uvedu i neke izmene u Zakon o inspekcijkom poslovanju u domenu zaštite radnika na gradilištima.

Ministar je takođe navela da će se zajednički raditi i na boljoj organizaciji građevinske industrije, odnosne udruživanju građevinskih firmi sa ciljem da građevinska operativa više ne bude podizvođač u poslovima.

Ona je istkala i da će ministarstvo uvek biti uz građevinsku indutsriju, ali to ne znači da će da pomaže novcem već dobrim zakonskim rešenjima, stvaranjem povoljnog poslovnohg ambijenta, podrške u razgovoru sa bankama, zaključila je Mihajlović.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
zaštita na radu radnik građevinci građevinarstvo Ministarstvo građevinarstva, saobra

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana