Tekst objavljen: 20.04.2015 9:59        


Grčka bi ispaštala, a ne Evropa, zbog bilo kakvih problema koji bi mogli nastati iz grčke finansijske situacije, pošto je Evropa stvorila mehanizme da se zaštiti, rekao je francuski ministar finansija Mišel Sapen. "Ako bi se dogodilo nešto štetno, to bi bilo ozbiljno za Grčku i njen narod, a ne za druge zemlje evrozone. Mi uopšte nismo u istoj situaciji kao pre četiri, pet godina", rekao je on, pre

Zbog krize bi ispaštala Grčka, ne EU

"Mi smo naučili da izgradimo zidove kako bi zaštitili sebe i naš bankarski sistem, kao i naše zemlje koje bi mogle postati ranjive ako bi se nešto desilo u Grčkoj. Na taj način je Evropa mnogo snažnija. Evropa se zaštitila od potresa. Opasnost postoji za Grčku", kazao je Sapen tokom prolećnog zasedanja MMF-a i Svetske banke u Vašingtonu.

Grčka mora poštovati pravila koja važe za sve zemlje evra, rekao je francuski ministar i dodao da Grčka nije potpisala samo memorandum, već i sporazume i obaveze koje se moraju poštovati, preneo je Rojters.

Prethodno je šef Evropske centralne banke (ECB) Mario Dragi izjavio da Grčka mora da uradi mnogo više, i to hitno, na izradi prihvatljivog plana kako bi dobila dalje finansiranje od EU.

On je dodao da nedostaje okvirni plan kako bi se nastavilo finansiranje koje Grčkoj daje EU, preneo je AFP.
Dragi je kazao da Atina mora izaći sa takvim planom koji bi kreditori mogli da iskoriste kako bi procenili dejstvo predloga vezanih za domaću politiku i njihov uticaj na ekonomiju i finansijsku stabilnost zemlje.

"Potrebno je mnogo, mnogo više rada i to hitno", kazao je Dragi u Vašingtonu na marginama prolećnog zasedanja MMF i Svetske banke.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
evropska unija grčka ekonomija grčka kriza Grčka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana