Tekst objavljen: 23.05.2013 13:10        


Filijali PIO fonda u Kosovskoj Mitrovici nešto više od 4.000 kosovskih Albanaca podnelo je zahteve za isplatu penzija koje im nisu isplaćivane od juna 1999. godine.

4.000 kosovskih Albanaca hoće srpske penzije

Vlada Srbije usvojila je nedavno Akcioni plan za razrešenje problema u isplati penzija na teritoriji Kosova i Metohija, a koji je predložila Radna grupa Ministarstva rada.

Plan je pravljen posle odluke Evrospkog suda za ljudska prava u Strazburu i pravosnažne presude iz septembra 2012. godine, kojom se nalaže isplata ovih penzija.

Ovim dokumentom trebalo bi da se reši pitanje isplata zaostalih i budućih penzija svima onima koji su rešenje o penziji stekli, a kojima su prinadležnosti prestale da se isplaćuju od 9. juna 1999. godine.

Direktor filijale Republičkog fonda PIO u Kosovskoj Mitrovici Radule Kompirović izjavio je da je prijem zahteva trajao dva meseca, da je završen 19. aprila i da je u tom periodu primljeno ukupno 4.055 zahteva koji su zavedeni i prosle]eni Službi Direkcije Fonda.

On je napomenuo da će svi zahtevi koji su podneti biti upućeni Službi Direkcije Fonda u Beogradu gde će nadlažena komisija, formirana od strane predstavnika Republičkog fonda, razmatrari dokumenta i utvrditi ko ispunjava uslove za isplatu penzija.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kosovo i metohija kosovo penzija penzije Srbija penzioneri

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana