Tekst objavljen: 26.04.2013 14:00        


Crnogorska Atlas banka planira da se vrati na srpsko bankarsko tržište preuzimanjem neke od banaka, a najviše je zainteresovana za JUBMES banku, kaže vlasnik te grupe Duško Knežević.

Crnogorci i Arapi zajedno kupuju srpske banke

- U fazi smo istraživanja. Najviše nas zanima JUBMES banka, ali u igri je nekih šest- sedam banaka, i najverovatnije ćemo sa našim partnerima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata ući u to - rekao je Knežević.

Atlas banka sada u Srbiji ima samo predstavništvo. Atlas grupa obuhvata tri banke - Invest banku Montenegro, Atlas banku Montenegro, Atlas banku Moskva, dva predstavništva - jedno u Srbiji i jedno na Kipru, i investicioni fond.
On je precizirao da bi od neka od banaka koje su u krizi mogla da dođe u obzir za preuzimanje, i da to nisu nužno banke sa većinskim državnim vlasništvom.

Prema rečima Kneževića, Atlas grupa je prošle godine radila dublju analizu banaka na srpskom tržištu, i do preuzimanja neke od njih moglo bi da dođe u narednih nekoliko meseci.

- U budućnosti Atlas banka ima u planu da očvrsne svoje prisustvo u regionu kroz otvaranje predstavništva banke na Kosovu i Metohiji, kao i povratkom na srpsko bankarsko tržište ulaskom u vlasničku strukturu jedne od lokalnih banaka - rekao je on.

Knežević je podsetio da su "u jeku privatizacionog procesa u Srbiji strani investitori prepoznali poslovnu vrednost i potencijal koji je objedinjavala Atlas banka", i u maju 2005. godine jedna od vodećih grčkih bankarskih grupacija - Pireus banka, postala je većinski vlasnik i partner Atlas banke u Srbiji.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kupovina banke prodaja banke ujedinjeni arapski emirati emirati UAE arapi bankarsko tržište banka banke Srbija atlas banka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana