Tekst objavljen: 13.02.2013 11:38        


Kompanija Delta Holding saopštila je da su investitori projekta precizno informisali javnost o tome kako je finansirana izgradnja novobeogradskog naselja Belvil. U saopštenju se navodi da su u listu Danas, a posredno i u nekim drugim medijima, iznete neistine koje stvaraju potpuno netačnu sliku.

Delta: U Belvilu nema sumnjivog novca

- Osnivač kompanije Delta Ril Estejt, kiparska kompanija Hemslejd, nije uključena ni u jednu transakciju u vezi sa finansiranjem gradnje naselja Belvil, kako se tvrdi u tekstu lista Danas. Hipo Alpe-Adria Bank Internešenal AG i Delta Rill Estejt osnovali su Blok 67 GMBH, društvo sa ograničenom odgovornošću, registrovano u Austriji - navodi se u saopštenju.

Delta holding ističe da je "Blok 67 GMBH" jedini vlasnik srpske kompanije pod imenom Blok 67 Asošijejts d.o.o. i da su to su jedini poslovni subjekti povezani sa poslom gradnje poslovno-stambenog kompleksa Belvil.

- Kao što je ranije saopšteno, izgradnja naselja Belvil je finansirana isključivo kreditima Hipo Alpe-Adria Banke. Ostala sredstva koja prevazilaze iznos kredita obezbeđena su pretprodajom stambenih i poslovnih jedinica u naselju Belvil - naveo je Delta holding u saopštenju ističući da su krediti obezbeđeni hipotekom nad izgrađenim objektima, bez polaganja bilo kakvog depozita, što je potvrdila i Hipo Alpe-Adria Banka.

Navedeno je da su svi krediti prijavljeni i kontrolisani od Narodne banke Srbije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Delta belvil belville stanovi gradnja stanova pranje novca Hypo Alpe-Adria banka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana