Tekst objavljen: 21.06.2013 14:10        


Ministar finansija Mlađan Dinkić kaže da će država od kredita Evropske investicione banke od 500 miliona evra, za koji će uskoro biti potpisan ugovor, odobravati dugoročne kredite privredi pod povoljnim uslovima.

Država i banke dele 500 mil. evra kredita privredi

U saradnji sa 10 najjačih domaćih banaka, ta sredstva biće ponuđena privredi u vidu dugoročnih kredita sa rokom otplate na 15 godina, uz relativno dug grejs period od pet godina, precizirao je Dinkić.

Ministar finansija je najavio da će u saradnji sa Sberbankom biti obezbeđeno osiguranje izvoznih poslova u Rusku Federaciju.

Dinkić je privrednike zamolio da pomognu u primeni vladinog paketa ekonomskih mera, jer oni najviše mogu da doprinesu pokretanju privrede i istakao da je zabluda da se to može postići zamrzavanjem penzija i plata.

- Ko god kaže da je lek za našu ekonomiju zamrzavanje penzija i plata u javnom sektoru, taj prosto ne govori istinu, jer je to već u praksi demantovano više puta - rekao je Dinkić.

- Molim vas za podršku, jer bez vas privrednika nema šanse za uspeh ni za koga u društvu. Ne mogu ni učitelji, lekari, policajci ili vojnici... bolje da žive, ako vi prvo ne budete bolje poslovali - kazao je Dinkić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
krediti Srbija država banke Mlađan Dinkić EIB

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana