Tekst objavljen: 23.05.2013 10:10        


Za finansiranje Radio-televizije Srbije određeno je da će biti potrebno godišnje iz republičkog budžeta izdvajati 60 miliona evra, dok je za Radio-televiziju Vojvodine utvrđena cifra od 20 miliona evra.

Država nema para za RTS, TV pretplata neizbežna?

Međutim, nakon razgovora sa ministrom finansija i privrede Mlađanom Dinkićem zaključeno je da u ovom trenutku nema dovoljno sredstava za javne servise u budžetu, zbog čega nije isključena mogućnost da se odustane od te ideje i zadrži RTV pretplata u nekom obliku.

Prema rečima izvora našeg lista, stopa naplativosti pretplate za javni servis vrtoglavo opada nakon najava da će se ta obaveza ukinuti novim zakonom, zbog čega je Vlada Srbije donela odluku da do pronalaska trajnog rešenja pomaže funkcionisanje RTS.

Kao ideja, pominje se da pretplata ostane uz račun za električnu energiju, ali tako da bude „povezana“ sa računom koji ne bi mogao da se plati bez pretplate. S druge strane, te obaveze bi bili oslobođeni građani sa socijalnim energetskim kartama.

Pomoćnik ministra kulture Dragan Kolarević nije mogao juče da nam da konkretne informacije o tome šta se dešava sa medijskim zakonima, tvrdeći da bi „bilo šta što bi rekao u ovom trenutku bila dezinformacija“.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Srbija budžet tv pretplata Radio-televizija Srbije RTS

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana