Tekst objavljen: 15.07.2013 14:00        


Kompanija Daimler AG donela je odluku da umesto preko direktnog predstavništva, automobile marke Mercedes u Srbiji i Crnoj Gori od sada plasira u saradnji sa novim generalnim zastupnikom, švajcarskom kompanijom Emil Frey. 

Emil Frey generalni zastupnik Mercedesa za Srbiju

Ugovori o restruktuiranju Daimler-ovog poslovanja stupiće na snagu po dobijanju neophodnih odobrenja od strane nadležnih državnih organa. Postojeće prodajne i servisne mreže će ostati iste, tako da će kontinuitet u komunikaciji sa svim klijentima Mercedes-Benza ostati nepromenjen, kažu u Daimleru.

Emil Frey Grupa je švajcarska kompanija u porodičnom vlasništvu, osnovana 1924. godine, sa sedištem u Cirihu. Kompanija je u najvećoj meri fokusirana na poslovanje u auto-industriji (veleprodaja, maloprodaja, finansiranje i logistika automobila i auto-delova) i prisutna je na tržištima Švajcarske, Francuske, Nemačke, Mađarske, Češke i Poljske.
Daimler se još od 1996. godine u Srbiji bavi prodajom i servisom Mercedes-Benz putničkih vozila, dostavnih i teretnih vozila i autobusa, uključujući Smart, Fuso i Setru.

Inače, tržišta Srbije i Crne Gore su sve do potpisivanja ugovora bila jedina u regionu na kojima je veleprodaju za Daimler AG obavljalo direktno predstavništvo ove kompanije. Nakon restrukturiranja, Emil Frey Grupa će preuzeti ove funkcije.

U Daimleru tvrde da proces reorganizovanja neće uticati na poslovanje na našem tržištu, koje je prema njihovim rečima jedno od najvažnijih u regionu.

Postojeće prodajne i servisne mreže će ostati iste, tako da će kontinuitet u komunikaciji sa svim klijentima Mercedes-Benza ostati nepromenjen. To važi i za cene vozila.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Mercedes prodaja automobila kupovina automobila automobilska industrija Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana