Tekst objavljen: 26.07.2013 8:30        


Elektroprivreda Srbije (EPS) usvojila je odluku o reprogramu starog duga za struju u rasponu od 12 do 120 rata, zavisno od visine duga. U saopštenju se navodi da će odluka biti primenjena od 15. avgusta do 30. novembra ove godine i upozorava da je to poslednji reprogram i poslednja prilika da neplatiše reše nagomilane dugove.

EPS: Još jedan "poslednji" reprogram dugova

Taj reprogram Upravni odbor EPS je usvojio na inicijativu Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine Srbije.

Navodi se da će dužniku koji odluči da 60 odsto duga plati odjednom, biti otpisano 40 odsto dugovanja.

- Reprogram do 60 rata podrazumeva otpust dela duga i kreće se od 35 do 15 odsto (tačni rasponi rata i procenta otpusta dati u tabelama). Plaćanje duga u rasponu od 60 do 120 rata ne uključuje otpust duga. Tokom reprograma ne obračunava se kamata na iznos reprogramiranog duga - navodi EPS.

Podseća da stari dug podrazumeva dugovanja za električnu energiju dospela na dan 31. maj, a koja su neizmirena do 31. jula.

Kako se navodi da bi dužnik potpisao sporazum o reprogramu potrebno je da se obrati lokalnoj distribuciji. Jedan od uslova je da se plati računa za električnu energiju utrošenu u junu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
potrošači Srbija Elektroprivreda Srbije EPS račun za struju potrošnja struje isključenje struje dug za struju

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana