Tekst objavljen: 15.08.2013 16:30        


Članice Nacionalne asocijacije turističkih agencija JUTA, koje organizuju boravak srpskih turista u Egiptu, već primenjuju pravni institut vanrednih okolnosti i vraćaju novac putnicima koji otkažu putovanja, saopštila je ta asocijacija.

Ko sad neće u Egipat dobija svoje pare nazad

Zbog novonastale situacije u Egiptu i proglašenja vanrednog stanja u većem delu te zemlje, JUTA je navela da je na osnovu saopštenja od 9. jula, a imajući u vidu interese putnika, i pored cinjenice da vanredno stanje tada nije bilo uvedeno primenjivala pravni institut vanrednih okolnosti.

"I pored činjenice da vanredno stanje nije uvedeno za oblast Crvenog mora, Hurgade i Šarm el Šeika, članice JUTA će postupati u skladu sa Zakonom o obligacionim odnosima, Zakonom o turizmu i Zakonom o zaštiti potrošača i putnicima koji otkažu putovanja će vršiti povraćaj novca i to u korist putnika", piše u saopštenju.

Primenjivaće se Opšti uslovi putovanja za otkaz aranžmana, ali taj iznos ne sme biti viši od iznosa učinjenih, odnosno stvarnih troškova organizatora putovanja, po pravilima o vraćanju stečenog bez osnova.

Turisticke agencije će u kontaktima sa svojim poslovnim partnerima u Egiptu nastojati da u što kraćem roku i van svoje zakonom utvrdene obaveze pronadju rešenja da se putnicima koji odustanu od putovanja izvrše povraćaj uplaćenih sredstava.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
egipat turisti turizam prava putnika prava potrošača zaštita potrošača Srbija putovanja putovanje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana