Tekst objavljen: 08.07.2013 15:00        


Srbija bi mogla da bude bogatija od Švajcarske, ukoliko bi iskoristila svoje potencijale u poljoprivredi i rudnom bogatstvu, izjavio je predsednik Srpskog poslovnog kluba Privrednik Miodrag Kostić.

Kostić: Srbija može da bude bogatija od Švajcarske

Naša zemlja bi u relativno kratkom vremenskom roku, mogla da navodnjava 500.000 hektara, umesto sadašnjih 50.000, rekao je Kostić.

On je napomenuo da Srbija trenutno koristi 0,07 potencijala Dunava, a stepen iskorišćenja te reke mogao bi biti 0,72 odsto. Kostić, koji je i predsednik MK grupe, podsetio je da Srbija ima 4,5 miliona hektara obradivog zemljišta i ukoliko bi navodnjavala 450.000 hektara, to bi značilo dodatni godišnji prihod od 1,2 milijarde dolara.

Kada je reč o rudnom bogatstvu, “Srbija ima dokazanih rezervi u vrednosti od 266 milijardi dolara, a koristi svega 3,7 milijardi dolara”, to znači da Srbija ima 263 milijarde dolara neiskorišćenog rudnog bogatsva, rekao je Kostić.

On je istakao da će Srpski poslovni klub “Privrednik” i druge asocijacije privrednika, pružiti vladi punu podršku u sprovođenju bolnih, ali neophodnih reformi.

Kostić je iskazao spremnost da preuzme neka od preduzeća koja su trenutno neprofitabilna, da ih dovede do profitabilnosti, istakavši da ne misli na privatizaciju, nego na upravljanje njima.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

2 komentara

  1. User image
    Nebojša 12.07.2013 10:16

    Mislim da je dotični gospodin medju prvima zagovarao da se poljoprivreda i rudna bogatstva daju strancima, a sada govori da je to naš najveći potencijal. izvinjavam se ako grešim.

  2. User image
    silvana 22.12.2015 17:36

    jao bre neso al si ti neki fini nemo tako na nase sponzoruse mogu da ostanu bez dupela.pa ti znas neso da mi mnogo volimo da lizemo ja se izvinim na one koje osecaju mislim uvredjeno mi smo uvek i dupe prodavali a kamoli zemlju

    puno pozdrava mom nesi finom coveku

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Miodrag Kostić najbogatiji srbi najbogatiji srbin ekonomija biznismen Srbija švajcarska

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana