Tekst objavljen: 24.07.2013 17:00        


Teška vremena pretvorio sam u šansu, šansu u rezultat a rezultat je - vodeća kompanija za agrobiznis u Srbiji i regionu jugoistočne Evrope, kaže Miodrag Kostić.

Kostić: Teško vreme je šansa, ne radimo dovoljno

Kostić, predsednik MK Grupe i najveći srpski preduzetnik, kaže da je "MK Group i u najneverovatnijim ekonomskim, pa ako hoćete i političkim okolnostima, uspevala ne samo da opstane, nego i da se razvije do današnjih granica".

- Uvek sam strateški razmišljao u poslu što mi je omogućilo da stvaram okolnosti i alate za biznis. Teška vremena pretvorio sam u šansu, šansu u rezultat, a rezultat je vodeća kompanija za agrobiznis u Srbiji i regionu jugoistočne Evrope. Tek očekujem da postignemo najveće rezultate. Daleko od toga da nisam zadovoljan učinjenim, ali mi imamo još mnogo toga da kažemo u biznisu. Znate, postići rezultat nije lako, ali održati ga i trajati, višestruko je teže. To se postiže isključivo radom, strategijom i uz podršku stručnog tima - dodaje on.

Na pitanje zašto Srbija nije postala regionalni ekonomski lider, on objašnjava da "problem Srbije je prevashodno u tome što ne radimo dovoljno, nemamo konkurentnu radnu snagu i ne proizvodimo dovoljno konkurentan proizvod. Zato se postavlja pitanje - kako onda možemo biti konkurentni, kako možemo biti ekonomski lideri?"

- Verujem da bi svi trebalio da delimo isti cilj, a to je da stvorimo bolje uslove za poslovanje, pokrenemo proizvodnju, dovedemo investitore, otvorimo nova radna mesta. Da bi ste bili lider u nečemu, nužno je da se brzo prilagođavate aktuelnim trendovima, jer bez toga će vas konkurencija vrlo brzo nadmašiti. Sve to može da doprinese poboljšanju kvaliteta života i standarda svih građana, time i uspešnosti Srbije - navodi Kostić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Miodrag Kostić MK grupa najveće kompanije Srbija biznismen najbogatiji srbin najbogatiji srbi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana