Tekst objavljen: 08.07.2013 18:00        


Ukazujući na potrebu smanjenja birokratskih procedura, šef Kancelarije Svetske banke u Srbiji, Lu Brefor, rekao je da je lakše postati marinac u Americi, nego dobiti građevinsku dozvolu u Srbiji i pozvao državu da preseče "špagete" listu potrebnih za dobijanje dozvola.

Lakše u marince u SAD, nego do građevinske dozvole

On je, između ostalog, pohvalio i kvalitet srpskih vina, ocenivši da su ne samo bolja od makedonskih, već i od mnogih francuskih.

Današnju raspravu o ekonomskoj budućnosti Srbije u hotelu "Hajat" obeležilo je par vrcavih opaski govornika, koje su izazvale smeh među učesnicima konferencije "Srbija se okreće ekonomiji - odgovorno zajedno do izlaska iz krize".

On je, između ostalog, pohvalio i kvalitet srpskih vina, ocenivši da su ne samo bolja od makedonskih, već i od mnogih francuskih.

Na skupu je bilo i konkretnih ponuda za podizanje srpske privrede na noge, pa je tako predsednik MK grupe, Miodrag Kostić, istakao da je spreman da pomogne nekom neprofitabilnom državnom preduzeću da postane profitabilno.

- Dajte mi bilo koje državno preduzeće, neću da ga kupujem, nego da pomognem da postane profitabilno - naglasio je on.

Na pitanje moderatora koje preduzeće bi država ustupila Kostiću, ministar Dinkić je uz osmeh odgovorio - FAP iz Priboja ili "14. oktobar" iz Kruševca.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Srbija administracija birokratija ekonomija građevinske dozvole

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana