Tekst objavljen: 12.12.2012 8:29        


Državni sekretar Ministarstva finansija i privrede Aleksandar Ljubić kaže da iznos stranih direktnih investija (SDI) ne pada i da nijedan investitor nije napustio Srbiju pošto se odlučio za ulaganje u Srbiji.

Ljubić: Nijedan investitor nije napustio Srbiju

- Srbija se može pohvaliti time da su, naprotiv, zabeležene su višestruke investicije istih investitora - kazao je on.

Ljubić je ocenio kako je ohrabrujuće da iznos stranih direktnih investicija ne pada u ovom trenutku, a predviđa se i određeni rast.

Sa nekim stranim kompanijama su se vratili i srpski državljani koji su za njih radili u inostranstvu, primetio je državni sekretar.

Ljubić je istakao da će Vlada Srbije nastaviti da podstiče investicije i strane i domaće i ocenio da je njihov odnos kada je reč o malim srednjim preduzećima „pola – pola.“

Državni sekretar je dalje ukazao da Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) pruža podršku potencijalnim investitorima.

Ljubić je kazao da ljudima iz dijaspore ne mogu biti dati povoljniji uslovi za pokretanje biznisa jer se ne može praviti razlika između ulagača, bez obzira da li su državljani Srbije ili stranci.

- Svi investitori su dobrodošli - naveo je državni sekretar, istakavši da će država nastaviti da sluša sugestije i primedbe investitora, kao i privrede.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
SIEPA Srbija ekonomska kriza Aleksandar Ljubić strane investicije investicije investitori strani investitori

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana