Tekst objavljen: 12.07.2013 13:31        


Naftna industrija Srbije (NIS) povećala je u prvoj polovini ove godine investicije za 41 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Ta ulaganja su iznosila 24,1 milijardu dinara. Inače, Naftna industrija Srbije (NIS) ostvarila je u prošloj godini osam odsto BDP Srbije.

NIS u 2012. imao udeo u BDP-u Srbije od osam odsto

Direktor interne revizije u NIS-u Aleksandra Samardžić je rekla da je NIS već sada postao značajan regionalni igrač i najavila nova ulaganja u naredne tri godine od oko 500 miliona evra iz sopstvenih izvora, kako bi ta kompanija ostvarila cilj da postane lider u jugoistočnoj Evropi.

Samardžićeva je napomenula da je NIS u prošloj godini investirao 50,8 milijardi dinara što je za 48 odsto više nego 2011. kao i da je ostvario dobit od 49,5 milijardi dinara što je za 22 odsto u odnosu na prethodnu.

Na kraju 2012. godine u NIS je ukupno bilo 8.168 zaposlenih, što je za 11,1 manje nego 2011..

NIS će i u ovoj godini nastaviti investicije i širenje u regionu, najavila je ona i dodala da je ta naftna kompanija već otvorila prve benzinske stanice pod brendom Gasprom u Rumuniji, Bugarskoj i BIH, a pod brendom NIS petrol u Republici Srpskoj, dok se istražna bušenja, osim u Srbiji, izvode i u Mađarskoj i Republici Srpskoj.

Nastaviće se i ulaganja u energetske projekete i obnovljive izvore energije, kao što je projekat vetroparka Plandište.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
gazprom gasprom partnerstvo sa Rusima energetika najveće kompanije naftna industrija srbije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana