Tekst objavljen: 07.08.2013 13:48        


Ministarka energetike Zorana Mihajlović izjavila je da je prebacivanje radnika Naftne industrije Srbije (NIS) u lizing kompanije u skladu sa zakonom. Mihajlović, koja je i predsednik skupštine akcionara NIS-a, rekla je da ta kompanija trenutno ima 4,5 hiljade zaposlenih, od 10.000 radnika koliko je bilo pre privatizacije.

NIS zakonito šalje radnike u lizing kompanije

Ona je kazala da je sa sindikatima razgovarala o problemu prelaska velikog broja radnika NIS-a u angažman preko lizing kompanija i da resorno ministarstvo ne može da reaguje, jer to nije protivno zakonu.

Prema njenim rečima, država, kao vlasnik 29 odsto NIS-a može da razgovara sa većinskim vlasnikom o tom pitanju, ali ne može da ga promeni.

Država razgovara sa poslovodstvom o investicijama NIS-a, a dogovoren je plan koji će biti ostvaren, rekla je Mihajlović.

Mihajlović je potvrdila da će NIS do 2023. godine plaćati rudnu rentu za vadjenje nafte i gasa od tri odsto, umesto sedam, za koliko se ona zalagala.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

3 komentara

  1. User image
    Saša 07.08.2013 19:04

    A moželi ova vlada i ovaj nesretni SNS bilo šta osim da prodaje deleve teritorije i da izdaje ljude.Ovo više nije sramota ovo je veleizdaja naroda.

  2. User image
    Boskor 07.08.2013 23:29

    Ministarka kaze da je NIS pre dolaska Rusa imao 10000 zaposlenih, to nije tacno imao je 16500 i poslovao izuzetno dobro. Danas ima 5500, ostale je otpustio i zaposlio preko 4000 mladih preko lizing kuca za platu od 18000 do 20000 din, i non stop se hvale kako ostvaruju ogromnu dobit i pare naravno nose za Rusiju. Inace po zakonu rudna renta za vadjenje nase nafte je 7 %, a Rusi placaju do 2023 samo 3%. Nema sta braca Rusi, zasticeni ko beli medvedi mogu da rade sta hoce u ovakvoj podanickoj drzavi.

  3. User image
    Pera 14.08.2013 19:08

    Tačno je da su Rusi otpustili više od pola radnika iz NIS-a,ja sam jedan od odpuštenih.Neviđen mobing smo trpeli dok nas nisu odpustili.Tehnički,svi radnici su otišli dobrovoljno ali niko se nepita kako je toliko hiljada radnika napustilo tako dobru i uspešnu kompaniju svojevoljno u doba ovakve krize?Očigledno je da je odlazak iz NIS bio prisilan.Sada su ti ljudi bez posla,Rus ih je gurnuo državi u ruke.Na mnoga radna mesta sa kojih su otpustili stalne radnike dovedena su naša deca koja rade preko lizing kompanija za minimalac.Za to vreme Rusi su sebi nabili astronomske plate,decu školuju u stranim školama u Beogradu,voze skupa kola,glavni su kupci u najskupljim Srpskim prodavnicama po šoping-molovima.Šta smo mi doživeli,jad i beda za Srpskog radnika.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
naftna industrija srbije posao biznis radno mesto radnici zaposleni

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana