Tekst objavljen: 23.05.2013 16:30        


Ekonomista Miroslav Prokopijević ocenio je da treba smanjiti penzije i plate u javnom sektoru u Srbiji, ali vlast na to nije spremna. On dodaje da "držanje plata na postojećem nivou nije rešenje".

Prokopijević: Nema druge, smanjiti plate i penzije

- Rešenje je snižavanje penzija i plata, kao jedne od najvećih stavki u budžetu ili otpuštanje ili smanjivanje kapitalnih ulaganja i kupovine robe i usluga - Prokopijević i ocenio da je to jedina stavka u budžetu na kojoj može nešto da se uradi i da je "smešno tražiti od ministarstava da se odreknu par miliona evra, jer to ne znači ništa".

Dodao je da je problem to što u vladajućoj koaliciji postoji potpuna saglasnost da se u vezi s tim ništa ne dira.

Istovremeno, Fiskalni savet ocenio je da su javne finansije u vrlo lošoj poziciji i da je Srbija nedovoljnim smanjenjem deficita u 2013, i odlaganjem reformi došla ponovo u vrlo opasnu poziciju kada je moguća kriza javnog duga.

Kako se navodi u saopštenju, Fiskalni savet je ocenio da se planirana fiskalna politika za 2013. neće ostvariti i naveo da će fiskalni deficit u ovoj godini, umesto planiranih 3,6 odsto bruto društvenog proizvoda (BDP), premašiti 5,5 odsto, čak i sa posebnim merama za smanjenje deficita.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    ohoho 24.05.2013 4:40

    Naravno da treba smanjiti penzije i novčane naknade i sve vrste socijalnih davanja i pomoći da prate društveni proizvod, ali se strogo protivim smanjenju zarada ljudi koji RADE u javnom sektoru koji je na izdisaju i redukovan do krajnjih granica, NE budalite više. Jeftina propaganda samo eto to je to.
    Procenite koje je najveće opterećenje i tu smanjujte! Mislim da obmanjujete javnost najbezobraznije jer je 2-5% udeo plata zaposlenih.
    Jezik za zube!!!

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
plate penzije zamrzavanje dužnička kriza ekonomska kriza ekonomija Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana