Tekst objavljen: 05.07.2013 7:30        


Skupština Srbije završila je raspravu o amandmanima na predloženi rebalans ovogodišnjeg budžeta o kome će se danas izjasniti. Predloženim rebalansom budžeta za 2013. godinu budžetski deficit povećan je na 4,7 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP).

Rebalans budžeta na dnevnom redu skupštine

Predlogom rebalansa budžeta, manjak je povećan na 178,3 milijarde dinara, odnosno za 56,4 milijarde dinara u odnosu na originalni budžet.

Predloženo je da ukupni prihodi budžeta iznose 873,4 milijarde dinara, što je za 92,3 milijarde dinara manje od prvobitno predviđenih, dok će ukupni rashodi biti 1.051,7 milijardi dinara.

Ministar finansija i privrede Srbije Mlađan Dinkić je u načelnoj raspravi u Skupštini Srbije kazao da su rebalansom budžeta za 2013. predviđenje uštede od 36 milijardi dinara i da je ključ uspeha rebalansa budžeta simultana primena mera koje je donela vlada.

On je kazao da su pored mera za stabilizaciju budžeta, uključuje i strukturne reforme u okviru kojih je okončanje restrukturiranja 179 preduzeća i izlazak države iz vlasništva ili upravljanja u pojedinim javnim preduzećima, kao i mere za poboljšanje investicione klime.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
2013. ekonomija Srbija budžet rebalans budžeta

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana