Tekst objavljen: 28.03.2013 12:30        


Beogradska Privredna banka koja se nakon prošlogodišnje dokapitalizacije nalazi u većinskom vlasništvu države, ponovo je zabeležila gubitak na godišnjem nivou, ali je negativan rezultat bio znatno manji nego ranije.

Smanjen gubitak Privredne banke na 173 mil. dinara

Privredna banka je ostvarila prihod od kamata u visini od 2,5 milijardi dinara što je nominalno neznatno više u odnosu na godinu ranije, dok je prihod od naknada bio gotovo identičan i iznosio je 285,1 milion dinara.

Rashodi po osnovu otpisa i rezervisanja su neznatno pali na 200,4 miliona dinara pa su boljem krajnjem rezultatu doprineli pre svega povećani prihodi i smanjeni rashodi po osnovu promene vrednosti imovine i obaveza.

Zahvaljujući ovim pozicijama, gubitak Privredne je smanjen na 173 miliona dinara sa 792,6 miliona minusa zabeleženog 2011. godine.

Aktiva Privredne banke, koju država nije uspela da proda na tenderu početkom godine, na kraju decembra iznosila je 34 milijarde dinara što je rast od 35,6 odsto na godišnjem nivou, pre svega kao posledica sprovedene dokapitalizacije.

Akcije Privredne banke beleže sporadično trgovanje na Beogradskoj berzi, a po poslednjoj ceni od 109 dinara tržišna kapitalizacija ove banke iznosi 622 miliona dinara (5,6 miliona evra).

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Srbija banka banke PBB Privredna banka Beograd

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana