Tekst objavljen: 18.02.2013 12:32        


Istraživabnje londonskog Ekonomista je pokazalo da je članovima prosečne porodice u SAD potrebno 20 godina da postanu milioneri. Zanimljivo je da u SAD-u, takođe, ima najviše domaćinstava sa zaradom od jednog miliona. Svaka 25. porodica godišnje zaradi toliko.

Srbin za milion dolara treba da radi 160 godina

U Danskoj treba tridesetak godina, slično kao i u Kanadi i Japanu. U Francuskoj, Nemačkoj i Velikoj Britaniji treba vam četrdesetak godina do prvog miliona, a u Italiji, Španiji i Izraelu blizu 50.
Zanimljivo je da je u Portugalu potrebno gotovo 90 godina da biste zaradili prvi milion.

Međutim, ako vam je za utehu, kada bi ostale današnje statistike i kada bi prosečna plata bila merilo, onda bi prosečnoj bugarskoj i turskoj porodici trebalo po 250 godina do miliona, a Rumunima, koji su u Evropskoj uniji, neverovatnih 350 godina.
U Čileu to, međutim, ne možete uraditi za života, jer je za to potrebno blizu 160 godina.

Kada je u pitanju naš region, za prosečnu porodicu, računajući da u svakoj trećoj rade dva člana, u Sloveniji bi se do milion evra stiglo za 60 godina, dok prosečno hrvatsko domaćinstvo na tu magičnu cifru čeka 80 godina.

Crnogorci to ne bi dočekali do kraja života, jer za milion evra treba 130 godina, a čini im se da ima mnogo milionera oko njih.

Za Bosance i Hercegovce kaže se da su strpljivi, ali je ipak dugo čekati 149 godina do miliona.
U Srbiji još duže, 158 godina.

A u Makedoniji bi se načekao i Aleksandar Makedonski. Prosečnoj makedonskoj porodici trebalo bi čak 189 godina da dostigne milion evra. I to, ne zaboravimo, pod uslovom da od tih plata niko ništa ne troši ni za hranu ni za struju, nego da žive od vazduha.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Srbija milion dolara milioneri plate zarade bogataši

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana