Tekst objavljen: 08.07.2013 8:30        


Ministarstvo finansija i privrede i Poreska uprava saopštili su da su pojačali inspekcijske kontrole poslovanja svih firmi koje su dužne da izdaju fiskalni račun, jer se pokazalo da 30 odsto njih ne izdaje fiskalne račune.

Svaki treći ne izdaje fiskalni račun

- Kontrole Poreske uprave pokazale su da svaki treći objekat ne izdaje fiskalne račune. U trodnevnoj, pooštrenoj akciji evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa, od 4. do 7. jula, kojom je bilo obuhvaćeno 636 obveznika, utvrđeno je da njih 328 ne izdaje fiskalne račune - navodi se u saopštenju.

Od januara do juna ove godine kontrolom evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa obuhvaćeno je 3.087 poreskih obveznika od kojih 42 odsto nisu izdavali fiskalne račune. Protiv njih, kako navode u Ministarstvu, pokrenut je postupak za utvrđivanje prekršajne odgovornosti, dok je za 21,98 odsto obveznika izrečena mera privremene zabrane obavljanja delatnosti.

Podaci Poreske uprave govore da fiskalne račune firme najviše izdaju u Beogradu, a najmanje na jugu Srbije, dok izdavanje fiskalnih računa najviše izbegavaju ugostitelji, prodavnice brze hrane i male trgovinske radnje.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
Srbija trgovci prodavci fiskalne kase plaćanje računa

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana