Tekst objavljen: 15.08.2013 17:00        


Deficit ukupnog budžeta Srbije u julu je iznosio 2,3 milijarde dinara, što je najmanji mesečni manjak u državnoj kasi od početka ove godine, saopštilo je Ministarstvo finansija i privrede Srbije.

U julu najniži budžetski deficit od početka godine

Ti podaci, kako je istaknuto, pokazuje da su mere za stabilizaciju državnog budžeta dale vidljive rezultate u dva uzastopna meseca.

- Uvodjenje stroge finansijske discipline i nulta tolerancija neplaćanja poreza, omogućili su rekordne prihode državnog budžeta u poslednja dva meseca, kada je na republičkom nivou ostvarena najveća naplata PDV-a i akciza od početka godine, ali i visoka naplata doprinosa za obavezno socijalno osiguranje - piše u saopštenju Ministarstva finansija.

U prvih sedam meseci ove godine, ukupan deficit državnog budžeta iznosio je 83,3 milijarde dinara, što je za 26 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine.

Po oceni Ministarstva finansija, ukoliko se nastavi nulta tolerancija neplaćanja poreza koju je uveo ministar finansija Mladjan Dinkić, i striktnim sprovodjenjem ostalih stabilizacionih mera, realno je očekivati da će do kraja ove godine biti ostvareni veći prihodi budžeta u odnosu na plan.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
budžet budžetski deficit deficit smanjenje deficita Srbija ekonomija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana