Tekst objavljen: 26.05.2013 13:30        


U prva tri meseca u Srbiju je privučeno 330 miliona evra direktnih investicija, izjavio je Božidar Laganin, direktor Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) i nagovestio intenziviranje u plasiranju novih direktnih ulaganja u zemlju.

U Srbiju privučeno 330 mil evra investicija

Laganin je naglasio da SIEPA ostaje pri prvobitnoj proceni da će do kraja 2013. u Srbiju biti uloženo oko dve milijarde direktnih stranih investicija.

Prema njegovim rečima, pomenutih 330 miliona evra ne obuhvata ugovore zaključene sa kompanijom "Al Dahra" iz Emirata, u iznosu oko 400 miliona dolara, kao ni relativno skoro završen poslednji javni poziv SIEPA, kada je ugovoreno još 200 miliona evra investicija sa većim brojem kompanija.

U narednim danima, najavio je Laganin, biće otvoreno nekoliko novih fabrika, koje su izgrađene kao grinfild investicije, a među njima je i novi pogon Gorenja u Valjevu, od 23.000 kvadratnih metara. Kompanija Kontinental planira otvaranje nove fabrike u Subotici 1. juna, a danski Grundfos krajem maja planira otvaranje novog proizvodnog objekta, što je grinfild investicija vredna preko 50 miliona evra, precizirao je on.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
2013. ekonomija strani investitori strane investicije Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana